Het eerste passiefhuis van Fryslân. Dat is pas duurzaam!

Alleen de zon gaat voor niets op
Passief wonen, zoals u dat wenst
We hebben één aarde, maar gebruiken jaarlijks anderhalve aarde. Daar komt bij dat het energieverbruik blijft stijgen, terwijl de bodem van de fossiele brandstofbronnen langzaam maar zeker in zicht komt. Energie wordt daardoor een stuk duurder.

De zon is daarom letterlijk en figuurlijk ons lichtpuntje aan de horizon. Deze energiebron levert dagelijks 9000 keer meer energie dan alle aardbewoners bij elkaar gebruiken. Logisch dat we daar gebruik van willen maken en in de toekomst ook van moeten maken.

Passiefhuis gebruikt passieve energie

Zonne-energie is passieve energie. Het is energie die er altijd is en die we niet op hoeven te wekken. En dat ie nu precies de energie waar een passiefhuis optimaal gebruik van maakt. de grondbeginselen van de passiefwoning liggen in een sublieme buitenisolatie, perfecte ventilatie en een zuidelijke situering van het gebouw. Alle ramen kunnen open en spelen bij de zomernachtkoeling een grote rol.

Hierdoor blijft de woning in de winter comfortabel warm. Door gebruik te maken van geveloverstekken wordt voorkomen dat de woning in de zomer teveel wordt opgewarmd.Bijkomend voordeel is dat u weinig in techniek hoeft te investeren om duurzaam te wonen. Een passiefhuis gebruikt jaarlijks slechts 15 KwH per m2. Dit betekent in de praktijk een energiebesparing tot wel 80% ten opzichte van traditionele woningen.

Passief wonen, zoals u dat wenst

De voordelen van een passiefhuis zijn groot. Zo groot dat een aantal gerenommeerde Friese bouwondernemingen een passiefwoning heeft ontwikkeld op basis van de Plannon bouwmethode. Dit resulteerde in het eerste vrijstaande passiefhuis van Fryslân.

Deze vrijstaande woning voldoet aan alle eisen die gelden voor een passiefhuis en is gecertificeerd door de stichting PassiefBouwen.nl.

Dankzij deze innovatieve ontwikkeling is duurzaam bouwen niet langer een luxe, maar bereikbaar voor iedereen.

Van passiefhuis naar eigen huis

Passief bouwen is een specifieke en specialistische manier van bouwen. Specialisten adviseren u hoe ook uw huis een passiefhuis wordt, met alle voordelen die daarbij horen.

Aan de hand van uw wensen bouwen wij een huis dat klaar is voor de toekomst. Uw toekomst!