Passiefhuis zonder meerkosten

Kan dat?
Ja, dat kan!

Wij ontwikkelde samen met vijf andere regionale aannemers een Passief Massief woning. Een passiefhuis op basis van steenachtige materialen voor een prijs die vergeliijkbaar is met die van een gewone nieuwbouwwoning.

Steenstrips
Bij een Passief Massief woning zijn de buitengevels opgebouwd uit cellenbeton elementen van 280, 350 of 450 mm dik, afhankelijk van de gewenste Rc-waarde.

Tegen de cellenbeton blokken komen platen van 100 mm dik, waarvan 80 mm isolatie plus 20 mm steenstrip. Deze platen van ongeveer een vierkante meter groot worden in de cellenbeton blokken vastgezet met schroeven. Dit levert wanden op met een Rc-waarde van respectievelijk 7,0 en 7,86 en 9,09.

Die 100 mm is gekozen omdat die overeen komt met de dikte van een steen. Dat levert geen problemen op met de steenstrips in de hoeken en komt dus de simpelheid van het systeem ten goede. In de bouw wordt het vaak te moeilijk gemaakt. Bovendien zorgen de dikkere Ytong elementen ook voor een betere isolatie. En ze zorgen wel voor meer materiaal, maar niet voor meer werk.

passief-massief_Img6

De panelen met steenstrips bevatten echte baksteen en worden na montage gevoegd. De kozijnen in de woning zijn van vezelversterkt kunststof, bevatten drie lagen glas en worden met schroeven vastgezet in het casco en vervolgens luchtdicht afgewerkt. Een stelkozijn of spouwlat is niet meer nodig. 

Een simpel detail en luchtdicht.

 

 

 

Naar energieneutraal
Wat installatie betreft is de woning enkel voorzien van een CV-ketel met lage temperatuurverwariming en een WTW-unit.

Daar kunnen we gemakkelijk pv-panelen en een zonnecollector aan toevoegen, dan is deze woning energieneutraal.

produkt